Naročniki ponudnikovih storitev se morajo strinjati s spodaj navedenimi pogoji oziroma členi. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb spodaj navedenih členov brez predhodnega obvestila. Spremembe o pogojih poslovanja bodo v vsakem trenutku dostopne na naši spletni strani, naročnikov ne bomo o tem posebej obveščali. Naročnike bomo o vseh spremembah splošnih pogojev obveščali samo preko naše spletne strani www.hisanapisov.si in ne preko ostalih metod obveščanja.

V primeru spremembe določenih členov Splošnih pogojev poslovanja, bo sprememba razvidna z datumsko oznako izvedbe spremembe na dnu Splošnih pogojev, ter z oznako člena, ki je bil spremenjen. Občasno posodobimo člene o pogojih poslovanja in ko to storimo, tudi ustrezno spremenimo datum zadnje spremembe. V primeru, da nadaljujete z uporabo naših storitev, se smatra, da v celoti razumete in se strinjate s spremembami.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na račun upravitelja Hiša napisov, d.o.o. (po ponudbi / predračunu).

Cene

Vse cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače. Podjetje Hiša napisov, d.o.o. je davčni zavezanec, zato je na ponudbi ali predračunu razvidna cena z DDV-jem in brez DDV-ja.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko naročnik potrdi naročilo in ga ponudnik dokončno sprejme. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.
O morebitnih napakah na računu je potrebno obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Odprema blaga in dostava

Naročene izdelke se po dogovoru lahko prevzame pri nas, jih dostavimo osebno ali jih dostavi naš partner Pošta Slovenije. Pošiljka v 99% primerov prispe že naslednji delovni dan po odpošiljanju, uradni rok dostave, za katerega je naš pogodbeni partner zavezan, pa je 3 delovne dni. Za zamude dobav zaradi ne-ažurnosti prevoznikov ne odgovarjamo. V primeru neuspele dostave partnerja Pošte Slovenije, je paket na voljo za prevzem v lokalni poslovalnici Pošte Slovenije.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Rok za reklamacijo je 8 delovnih dni. Barva izdelka, ki ga vidite na svojem ekranu, lahko odstopa od dejanske barve natiskanega artikla, zaradi odstopanj prikaza barv na posameznem (kupčevem) zaslonu. Uveljavljanje reklamacij zaradi odstopanja barv ni možno.
Rok reklamacije se začne šteti en dan po datumu prevzema. Blago je potrebno vrniti na naslov:
Hiša napisov, d.o.o.
Bohova 12a
2311 Hoče

Kupec zraven priloži račun in pisno reklamacijo. Prejeto blago mora kupec vrniti v nepoškodovano in v nespremenjenem stanju v roku 7 dni od obvestila o vračilu blaga.
V kolikor so ti pogoji izpolnjeni ponudnik vrne kupcu kupnino brez poštnine najkasneje v roku 7 dni. Kupnina se nakaže na transakcijski račun kupca, ki ga ta sporoči v pisni reklamaciji. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Hiša napisov, d.o.o. je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe poslovanja podjetje Hiša napisov, d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja ter naslov za dostavo (če se razlikuje od primarnega naslova),
 • državo prebivališča
 • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
 • kontaktno telefonsko številko,
 • arhiv komunikacije s ponudnikom (podjetje Hiša napisov, d.o.o.)

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.
V primeru naročila na naše e-novice bomo vaše podatke uporabili za to, da vas obveščamo o novostih, novih izdelkih ali morebitnih akcijah.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne strani, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter, da te pravice ne izključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Pravno obvestilo

Spletna stran Hiša napisov in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.
Pogodbene stranke določijo, da bodo vse morebitne spore reševale sporazumno, v kolikor sporazumna rešitev ne bi bila mogoča, je za reševanje pristojno Okrožno sodišče v Mariboru.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih spletna stran www.hisanapisov.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le v primeru, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v primeru potreb sodišča ali drugih državnih organov za izvajanje postopkov, za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne strani www.hisanapisov.si

Politika piškotkov

Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki jih ob obisku naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo, ko se vrnete na spletno stran ter omogočimo njeno boljše delovanje in uporabo.
Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale.
Izjavljamo, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

Datum zadnje spremembe pogojev poslovanja: 28.04.2021

Pomakni se na vrh